Rubik Hub: Pasul către renașterea economică a Moldovei

Posted on 23 mai 2017

0


Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est deschide portile Rubik Hub, în data de 27 mai 2017, incepand cu ora 10:00, la Piatra Neamț, Aleea Tineretului, nr. 1 (Ștrand Piatra Neamț).

Înființarea Rubik Hub a pornit de la nevoia identificată de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est de a oferi stakeholderilor regionali (antreprenori, mentori, universități, startup-uri, companii mature, investitori și autorități publice) oportunitatea de a se conecta și implica, de a contribui împreuna la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial inovator și competitiv.

Obiectivul Rubik Hub este de a reuni și oferi părților interesate mai mult decât un spațiu de lucru si intâlnire, punând la dispoziție programe de training, mentorat, coaching, acces la o comunitate largă de startup-uri, la surse de finanțare, evenimente de profil, servicii de specialitate și o rețea extinsă de investitori.  Misiunea Rubik Hub este de stimulare a comportamentelor și abordărilor antreprenoriale, de formare a profesioniștilor si sprijinire a startup-urilor și IMM-urilor din regiune.

Rubik Hub  va oferi peste 30 de locuri, într-un  spațiu deschis de lucru, antreprenorilor interesați să își desfășoare activitatea într-un spațiu gândit pe nevoile lor: conexiune bună la internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o bibliotecă, spațiu de luat masa. De asemenea, Rubik Hub pune la dispoziție  5 săli de conferință, cu capacități diferite: 120 , 80,  40 de locuri si două săli cu o capacitate de 20 de locuri fiecare. Sălile sunt dotate cu sonorizare, videoproiector , ecran.

În cadrul evenimentului de sâmbăta, 27 mai 2017, se va prezenta contextul general al iniţiativei, rolul și obiectivele/activitățile pe termen lung ale Rubik Hub, se vor organiza seminarii și workshop-uri, unde vor fi dezbătute subiecte relevante pentru principalele activităţi ale Rubik Hub (IT, etc), sesiuni de neworking, și va avea loc o expoziție de prototipuri prezentate de tineri antreprenori / startup-iști.

“Este prima astfel de inițativă cu adresabilitate regională și am încredere că va deveni un punct de reper pentru mediul antreprenorial din regiunea noastră, tocmai pentru că s-a născut dintr-o nevoie acută de sprijin, evidentă în statistici, semnalată de piață, dar mai ales așteptată de tineri și de mediul educațional, în general. Ne aștepăm ca Hub-ul să devină un facilitator de oportunități pentru cei dispuși să se alăture comunității antreprenoriale prin inițiativă, transparență, curaj și determinare. Indiferent că este vorba despre elevi sau studenți cu o idee de afacere, profesioniști în zona de business, despre companii dornice să investească, despre startup-uri, fiecare în parte și toți la un loc sunt parte esențială din misiunea Rubik Hub și contribuie semnificativ la povestea acestuia.Le multumesc tuturor” – Vasile Asandei, Director General al ADR Nord-Est, susținător al inițiativei.

Tot acest demers a fost posibil datorită susținerii și sprijinului oferit, de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, de Consiliul Județean Neamț, Primăria si Consiliul Municipal Piatra Neamț si a fost finantat împreună cu partenerul principal, compania DEDEMAN și  compania DINAMIC 92.

 

Reclame
Posted in: EDUCATIE