VOTUL TĂU: Sesizează nereguli la alegerile din 11 decembrie

Posted on 10 decembrie 2016

0


telverde-asociatia-pro-democratiaAsociația Pro Democrația monitorizează organizarea și desfășurarea procesului electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a.c. Organizație neguvernamentală cu peste 26 de ani de experiență în domeniul electoral, monitorizează campania electorală și observă procesul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat.

Ca și în cazul scrutinelor anterioare, organizația monitorizează modul în care se aplică legislația în vigoare, respectarea acesteia de către actorii instituționali, politici și din societatea civilă, combaterea intervențiilor arbitrare și neconstituționale asupra normelor legale. Totodata, Asociația Pro Democrația încurajează cetățenii să participe activ la procesul electoral în ziua de 11 decembrie a.c prin transmiterea de sesizări cu privire la NEREGULILE și FRAUDELE care apar în timpul procesului electoral, urmând ca disfuncționalitățile constatate să fie transmise către instituțiile abilitate spre soluționare.

Astfel în ziua de 11 decembrie, în intervalul orar 6.00 – 23.00, Asociația Pro Democrația vine în sprijinul cetățenilor ce vor să se informeze sau să sesizeze nereguli sau fraude legate de procesul electoral și va pune în funcțiune serviciul TelVerde 0800 070 100, gratuit din orice rețea fixă sau mobilă. Acțiunea face parte din proiectul Votul Tău! Vocea Ta! implementat de Asociația Pro Democrația cu sprijinul Fundației Hanns Seidel România.

 

Reclame
Posted in: ADMINISTRATIE