PROTEST: Ţara Făgăraşului respinge Parcul Naţional

Posted on 25 noiembrie 2016

1


rezolutie1-tara-fagarasuluiPeste 70 de reprezentanti ai primariilor si formelor istorice  de proprietate, asociative, ale comunitatilor   din Tara Fagarasului au cerut  anularea memorandumului privind infiintarea Parcului National Fagaras, respectarea dreptului de proprietate si investigarea de catre DNA a modului in care un proiect privat al fundatiei Conservation Carpathia a devenit proiect al Guvernului Romaniei!

 

rezolutie2-tara-fagarasuluiProiectul de infiintare a Parcului National Muntii Fagaras afecteaza nordul judetelor Valcea, Arges, Dambovita si sudul judetelor Sibiu si Brasov: peste 200.000 de hectare, teritoriu care se intinde pe 128 de localitati, 30 de unitati administrativ teritoriale cu peste 73.000 de locuitori. Regimul juridic si economic al teritoriului afectat de aceasta initiativa se va schimba drastic, afectand populatia si economia acestor zone de munte. Concomitent, are loc un demers agresiv de acaparare a acestui teritoriu, prin cumparare, de catre miliardarii reuniti in Fundatia Conservation Carpathia.

rezolutie3-tara-fagarasuluiSaptamana viitoare va fi organizat un eveniment la scara regionala a judetelor Brasov, Arges, Valcea si Sibiu, reactie a  comunitatilor localesi principalelor ramuri economice afectate: admnistrarea padurilor  si cresterea   animalelor, activitatile economice traditionale care sustin economici zona montana. Evenimentul va fi organizat la 29 noiembrie 2016, la ora 12, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Rm. Valcea, judetul Valcea. La dezbatere vor participa reprezentantii comunitatilor locale din judetele Sibiu, Brasov, Arges si Valcea, precum si reprezentanti ai institutiilor locale si judetene.

rezolutie4-tara-fagarasuluiVă rugăm să regasiti rezoluţia adoptată la 23 noiembrie 2016: http://www.nostrasilva.ro/wp-content/uploads/2016/11/Rezolutie-Tara-Fagarasului-23.11.2016-r.pdf

Mai multe detalii aici:http://www.nostrasilva.ro/comunicate/salvati-teritoriul-romaniei-land-grabbing-in-inima-tarii/

Mai multe detalii despre traficul de influenţă care a dus la promovarea de către Guvernul României a acestui proiect aici.

Mai multe pozitii ale proprietarilor de paduri si comunitatii  forestierilor: https://www.facebook.com/groups/forestieri.fordaq/

Evenimentul de saptamana viitoare va fi dublat de o sedinta a Consiliului Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Consiliu din care fac parte asociatiile nationale ale  proprietarilor de paduri, sectorului  de exploatare si prelucrare a lemnului, industriei mobilei, Asociatia Comunelor si asociatii ale zonei rurale. Va invitam  cu drag sa participati la evenimentul de saptamana  viitoare.

Catalin Tobescu
Vicepresedinte Nostra Silva
Membru al Secretariatului Consiliului Padurilor si Dezvoltarii Rurale
Tel: 0758 979 531

 

Reclame
Posted in: SOCIAL