SECTOR 2: Nereguli tolerate de autorități la Clubul Chaboo

Posted on 22 noiembrie 2016

0


club-chabooDupă 4 ani de sesizări ale Grupurilor de Inițiativă Civică Floreasca și Tei, ale Asociației Aviației și ale unor grupuri de locatari, amenzi și chiar sigilarea clădirii, clubul Chaboo, situat pe str. Barbu Văcărescu nr. 277-291, în sectorul 2, continuă să-și desfășoare activitatea. Amenzile date pentru neregulile constatate sunt fie simbolice, fie plătite din venituri obținute ilicit sau tergiversate în instanță până când societatea intră în faliment. Autoritățile nu au aplicat complet prevederile legale și nici nu au întreprins vreo măsură pentru completarea unui cadru legislativ incomplet și ineficient mimând doar o preocupare pentru rezolvarea problemei și siguranța oamenilor care vin în contact cu clubul Chaboo.

 

inregistrare-memoriu-chaboo-sustinut-de-consilierii-localiConstrucții ilegale și companii care maschează ilegalitățile

Din 2012 și până în prezent, 5 SRL-uri și-au desfășurat activitatea la adresa clubului Chaboo: S.C. Persepolis Development S.R.L., S.C. Strasse Club S.R.L., S.C. Asafora Club S.R.L., S.C. Kamaro Land S.R.L. şi S.C. Assert Work S.R.L. Încă din vara anului 2012, Poliția Locală Sector 2 a constatat ilegalitatea construcțiilor ridicate fără autorizație de construire și a demarat șirul de amenzi ce avea să continue până în prezent. Totodată, la acel moment s-a dispus sistarea lucrărilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat, Poliția Locală a solicitat sprijinul Primăriei Sector 2 și a fost demarată urmărirea penală (dosarul penal nr. 15552/P/2012). Lucrurile nu s-au oprit aici și un nou dosar a apărut pentru a determina desființarea lucrărilor (nr. 45394/300/2012).

În același an, Strasse Club a demarat noi lucrări neautorizate, ceea ce a atras noi amenzi din partea Poliției Locale și o nouă solicitare de sistare a lucrărilor ce a dus la un nou dosar penal (nr. 1100/P/2013). În continuare, în 2013 și 2015 Poliția Locală a constatat noi lucrări neautrizate, a aplicat amenzi și a dispus încetarea lucrărilor. În mod inexplicabil, dosarul 15552, amintit anterior, instrumentat de Secția 8 Poliție, a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, întrucât fapta nu prezenta gradul de pericol social al unei infracțiuni. Nu avem ştiinţă ca Primăria Sector 2 să fi făcut vreo plângere împotriva soluţiei date de Parchet.

semnatura1-memoriuchabooÎn 2015, Strasse Club a intrat în faliment, astfel încât amenzi în valoare de 134.000 de lei au rămas, cel mai probabil, neachitate. Totodată, în intervalul 2012-2014 nu este cunoscut dacă vreo autoritate locală sau centrală a dispus suspendarea activității sau confiscarea veniturilor ilicite, în lipsa unei autorizații de construcție. Din vara lui 2014 a apărut Kamaro Land, care a funcționat, de asemenea, fără autorizație, firma continuându-și activitatea chiar și după ce Poliția Locală Sector 2 a dispus suspendarea activității în octombrie. Mai mult, în noiembrie 2015, în urma unor controale ISU, după tragedia din clubul Colectiv, clubul Chaboo (unde deja opera firma Assert Work) a fost închis și ușile sigilate ca urmare a lipsei autorizației de securitate la incendiu. 5 luni mai târziu, s-a constatat că sigiliile au fost rupte, astfel că s-a întocmit un nou dosar penal (5266/P/2016). Clubul a continuat să funcționeze. A urmat un lung șir de amenzi din partea Poliției Locale și a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 2.

În luna iulie a anului curent Poliția Locală a înștiințat ANAF asupra situației, răspunsul instituției fiind că firma Assert Work nu este inclusă în Planul de acțiune la nivel național pentru 2016. O nouă sesizare a Poliției Locale a rămas fără răspuns din partea ANAF. În 15.07.2016 Poliţia Locală Sector 2 a suspendat activitatea firmei Assert Work, dar aceasta a continuat să funcţioneze. Pe lângă instituțiile amintite, și Uniunea Producătorilor de Fonograme din România a amendat Chaboo pentru nerespectarea legii în materie de drepturi de autor, iar Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București a constatat lipsa documentelor de înregistrare sanitar veterinară. Aceeași direcție a dispus sistarea activității restaurantului și barului începând cu 10 august 2016. Pentru neregulile menționate, clubul Chaboo a mai fost amendat, în repetate rânduri, în perioada 2014-2016, pentru încălcarea liniștii publice. În total, firmele care și-au desfășurat activitatea la adresa din Barbu Văcărescu au primit peste 150 de amenzi în valoare de peste 300.000 de lei.

semnatura2-memoriuchabooAutoritățile locale și centrale, impasibile

În ciuda tuturor amenzilor aplicate de Poliția Sector 2, se constată că firmele din spatele Chaboo și-au continuat activitatea. Mai mult, accesul la informațiile referitoare la măsurile dispuse de Poliția Locală, Primăria Sector 2 și Secția 6 Poliție a devenit greoi sau imposibil. Poliția Locală Sector 2 nu a răspuns solicitărilor Grupurilor de Inițiativă, care, conform legii, ar trebui să aibă acces la informații. Mai mult, Primăria Sector 2, după ce inițial a introdus într-o Hotărâre pe 14.12.2015  o prevedere care mandata Poliția Locală să ia măsuri care mergeau până la sigilarea clădirilor agenților neconformi și sesizarea ANAF și a organelor de urmărire penală pentru ruperea sigiliilor, trei luni mai târziu a înlocuit Hotărârea cu pricina cu o alta, în care sancțiunile cu pricina nu se mai regăsesc. Toate cele de mai sus au determinat grupurile de inițiativă să se adreseze Corpului de Control al Prim-Ministrului Guvernului României. Memoriul este susținut de toți consilierii locali.

Persoana de contact
Sever Cartianu – tel.0743-060634
Ortansa Cartianu – ortansa.cartianu@gmail.com
în numele (conform memoriului atașat prezentului comunicat – nr. de inregistrare 3276/22.11.2016):

Grupul de Inițiativă Civică Floreasca, Grupul de locatari din Calea Floreasca nr.242, Grupul de Inițiativă Civică Tei, Asociația Aviației, Locatari din zona str. Constantin Aricescu, sector 1, Asociația de Proprietari Floreasca Verdi, Residential (31 de familii), Asociaţia de Proprietari Ţiţeica 173 (10 familii) şi Asociaţia de Proprietari Ţiţeica 210 (10 familii), Asociaţia de Proprietari Ţiţeica 202 (29 de familii), Hotel Caro – Adevărul S.A., Asociaţia de Proprietari Floreasca 1

 

Reclame
Posted in: SOCIAL