COPY/PASTE: Concurs de proiecte – Artă contemporană în spațiul public

Posted on 3 octombrie 2012

0


Sperând ca Arta în Spațiul Public bucureștean să înceteze a mai fi grandomană, elogioasă sau comemorativă, SPAM lansează un prim apel de proiecte de artă contemporană în spațiul public. Deschis în perioada 1 octombrie-1 noiembrie 2012, apelul se adresează artiștilor vizuali, dar acceptă cu bucurie și proiecte transdisciplinare.

SPAM își propune amplasarea, în decursul a unui an, a cinci proiecte de artă contemporană cu tema SPAM Copy / Paste. Acum, în Parcul Carol există două socluri identice, cel construit în 1906 – pe care se va desfășura SPAM –  și copia acestuia, aflată la câteva sute de metri o distanță, construită în 2009. Paste-ul soclului original a fost construit pentru a muta pe el statuia doctorului Constantin Istrati de Oscar Späthe. Într-o epocă dominată de fenomenul copy/paste, vă invităm să exploatați artistic dualismul soclurilor, dar să și problematizați imaginația sau lipsa ei în societatea românească.

SPAM nu își dorește a fi un spațiu alternativ sau nonconformist, nici Salonul Refuzaților, ci un loc unde Arta în Spațiul Public poate intra în normalitatea contemporană. SPAM va suporta, în limita fondurilor, producția celor cinci lucrări. Unul dintre cei cinci participanți selectați va primi ca premiu suma de 1000 de euro pentru proiectul său.

Împreună cu Magda Cârneci (critic de artă), Eugen Rădescu (teoretician, co-fondator Pavilion), Marilena Preda-Sânc (UNArte) și Diana Toboșaru (COO BBDO), SPAM va realiza selecția proiectelor, care vor fi amplasate pe sau în jurul fostului soclu al statuii Dr. C. Istrati din Parcul Carol (lângă Arenele Romane).

Toate detaliile de participare, precum și formularul de înscriere, se găsesc pe www.ioanaciocan.com

Reclame
Posted in: CULTURA