GRAFFITI: Metroul bucureştean, vopsit legal de artiştii grafferi

Posted on 23 martie 2012

0


Metroul bucurestean vopsit cu graffiti va circula pe linia M3, ruta Preciziei – Anghel Saligny. De Ziua Mondiala a Apei, o garnitura de metrou a fost vopsita integral cu graffiti pe linia M3. Artisti grafferi din intreaga tara au participat la o ampla operatiune de arta urbana initiata de Apa Nova Bucuresti in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Metrorex si Centrul de Informare ONU. Metroul va circula cu mesaje legate de importanta resurselor de apa timp de o luna.

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei, pe 22 martie, trebuie sa insemne aducerea in atentia opiniei publice a necesitatii protejarii cantitative si calitative a apelor. Un subiect important reprezinta responsabilitatile pe care le avem in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa, fie ca suntem autoritati publice, firme private sau cetateni.

De Ziua Mondiala a Apei, Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) si Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis atrag atentia asupra pericolelor tot mai mari care ameninta aceasta resursa pretioasa: poluarea marilor orase lipsite de statii de epurare, substantele chimice folosite tot mai mult in agricultura si industrie, lucrarile absurde de modificare a raurilor de munte cu scopul construirii de microhidrocentrale, marile interventii tehnologice care se pregatesc in vederea regularizarii albiei ultimului fluviu salbatic al Europei: Dunarea.

Reclame
Posted in: CULTURA