CONCERT: „Army in Concert” deschide stagiunea cu o premieră absolută

Posted on 17 februarie 2012

0


Stagiunea ”Army in Concert” debutează joi, 23 februarie, ora 19.00, readucând Orchestra Reprezentativă a Armatei pe scena Sălii Radio. Primul spectacol prezintă publicului bucureştean o premieră absolută: melanjul dintre vioara solistului Rene Popescu şi orchestra de suflători condusă de maestrul Aurel Gheorghiţă, pentru interpretarea piesei “Lista lui Schindler” într-un concert extraordinar.

Repertoriul orchestrei de suflători este inedit, incluzând piese de factură clasică, compuse special pentru această formulă. D e asemenea, instrumentele de coarde au fost înlocuite cu cele de suflat din lemn, iar apariția saxofonilor, a bassethorni-lor şi a tubei a contribuit la lărgirea spectrului aparatului orchestral.

Army in Concert este titlul sub care s-a desfăşurat Stagiunea de Concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei începând cu anul 2010, iar aceasta continuă inclusiv în acest an. Acest proiect a ajuns la cea de-a treia ediţie, conceptul său cuprinzând colaborări variate, muzică live, proiecţii de imagini reprezentative şi o prezentare scenică inedită.

Reclame
Posted in: TIMP LIBER