ZIUA 112: 74% dintre europeni nu știu unde pot suna pentru a cere ajutor

Posted on 10 februarie 2012

0


Milioane de europeni și de turişti străini au nevoie de acces la serviciile de urgență în interiorul și în afara țării lor în timp ce călătoresc fie pentru a merge la schi, fie pentru a petrece timp cu familia, fie pentru deplasări profesionale, fie pentru a asista la evenimentele sportive din această vară, printre care Jocurile Olimpice de la Londra sau Campionatul European de Fotbal Euro 2012 din Polonia și Ucraina. Însă doar 34% dintre persoanele care călătoresc frecvent și doar 26% dintre toți europenii știu că 112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență la care pot suna când au nevoie de asistență, atât în interiorul, cât și în afara țării lor.

Numeroase companii importante de transport feroviar, aerian și de alt tip s-au alăturat vicepreședinților Neelie Kroes și Siim Kallas în cadrul unei campanii de sensibilizare privind numărul 112. Numărul pentru apeluri de urgență va fi promovat, fără niciun cost pentru contribuabili, pe biletele electronice, în revistele de la bordul avioanelor și pe paginile de internet ale companiilor, precum și cu ajutorul personalului acestora. Lista companiilor participante poate fi consultată pe site-ul http://www.112.eu/.

Vicepreședinții Kroes și Kallas au hotărât să conlucreze pentru a se asigura că toți cetățenii europeni pot avea acces la aplicații pentru telefoanele mobile, în propria limbă, dedicate numărului 112. În ultimii ani, au fost dezvoltate numeroase aplicații mobile pentru numărul 112, dar se mai pot face multe în acest domeniu.

112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență, la care se poate suna gratuit de pe telefoane fixe sau mobile, pretutindeni în UE. 112 pune apelantul în legătură cu serviciile de urgență competente (poliția locală, serviciul de pompieri sau serviciile medicale) și este disponibil 24 de ore din 24. 112 este acum operațional în toate statele membre ale UE, pe lângă numerele pentru apeluri de urgență existente la nivel național (precum 999 sau 110). Danemarca, Finlanda, Malta, Olanda, Portugalia, România și Suedia au decis ca numărul 112 să devină unicul sau principalul lor număr național pentru apeluri de urgență. 112 poate fi apelat și în țări din afara UE, precum Croația, Muntenegru și Turcia. Ucraina s-a angajat și ea să introducă acest număr în orașele care vor găzdui meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal Euro 2012 (Donețk, Harkov, Kiev și Lvov) până la începerea acestuia. DETALII

Reclame
Posted in: SANATATE