EDITORIAL: Dacă Albă ca Zăpada s-a născut în Palestina, aţi alege-o?

Posted on 18 ianuarie 2012

0


Avem în faţă toate ingredientele necesare Revoluţiei de Catifea. Imaginaţi-vă o catifea de culoare albă! După protestele din ultimele zile, românii par, din nou, a se fi trezit din somnul cel de moarte şi cer să fie contemporani cu o schimbare sănătoasă a ţării în care trăiesc. O schimbare făcută cu mâna lor de sus până jos. Strigătele din ultimele zile seamănă cu promisiunea că sunt pregătiţi să facă şi să dea totul pentru o nouă şansă. Au realizat că trăiesc în lumi diferite cu cei pe care i-au ales, că aceştia nu îi mai reprezintă şi că nimeni nu le mai apară interesele aşa cum visează cu ochii deschişi la fiecare patru ani. Ba mai mult, au înţeles că dezbinarea i-a făcut mai slabi, mai egoişti, mai singuri, mai suferinzi, şi că acum sunt trataţi ca nişte retardaţi neputincioşi care ştiu doar să ceară de mâncare.

Există mari şanse ca, după câteva zile de proteste în marile oraşe, şi românii care nu au ieşit în stradă să primească o şpagă proporţională cu amploare manifestaţiilor. Guvernul face acum calcule aprofundate pentru a oferi populaţiei ceva, orice, prin care să-şi cumpere în continuare liniştea tronului. Iar românii vor dormi şi mai adânc somnul cel de moarte! Însă, dacă calculele vor da greş, de această dată lucrurile vor arăta altfel.

Orice reamenajare începe cu o curăţenie generală, iar românii simt de mult că peştele împuţit de pe scena politică trebuie aruncat. Să presupunem că, în final, reuşesc să ducă la găleata de gunoi un preşedinte narcisist, un premier autist, nişte miniştri de tinichea şi câţiva culegători de firimituri. Nu trebuie uitat de partidele de opoziţie care se luptă sisific să revină la guvernare doar pentru a schimba regulile jocului în favoarea lor. Deci, tot la gunoi! Apoi se va naşte natural întrebarea – “Eu cu cine votez?”. Dacă între timp această Revoluţie de Catifea nu a fost deja confiscată de vreun Lup ales paznic la oi, profeţia Domnului Lăzăroiu se va adeveri în mod miraculos, iar în scenă va intra Albă ca Zăpada.

Ploaie de întrebări: “…Sper că nu o cheamă Elena Udrea?! O cunoaştem? Este femeie? Cine este ea? Unde şi-a făcut studiile? A fost turnătoare, comunistă sau membră în vreun partid? Cu cine este căsătorită? Ce afaceri are? Ce funcţii a ocupat? A făcut ceva concret pentru români?” …Dacă v-aş spune că Albă ca Zăpada ar putea fi un bărbat, poartă o haină care nu este din catifea, dar este albă, şi s-a născut în Palestina, l-aţi mai vota?” Râsete. …Deci, nu se va schimba nimic!

Reclame
Posted in: SOCIAL